Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Vakantie Oostenrijk

Vorig jaar zijn we in de zomervakantie naar Italië en Oostenrijk geweest. Het was de bedoeling dat we eerst twee weken in Italië zouden verblijven en op de terug weg nog een week in Oostenrijk vakantie zouden vieren. Vanwege familie omstandigheden liep dat even anders dus helaas konden we de eerste week niet naar Italië.

Voor de eerste week had ik een huis geboekt via; Casa in Italia. Casa in Italia heeft een enorm aanbod van leuke vakantiehuizen in Italië met onder andere dit strandhuis aan de kust van Sicilië. Het tweede huis waar we zaten was in de regio Marche. Een hele mooie regio met veel heuvels. De temperatuur was aardig hoog waar we zaten dus toen we terug reden via Oostenrijk was dat een aangename afwisseling van de vakantie.

Hotel in Oostenrijk

Voor de week dat we in Oostenrijk zaten had ik een hotel geboekt: Almhof Family Resort en Spa Meestal boek ik voor de vakantie een huisje maar dit keer dus een hotel. Ik moet zeggen het is ons goed bevallen. Het aanbod van het hotel was All-Inclusive. We hadden tijdens de krokusvakantie ook in Oostenrijk in een hotel gezeten namelijk; Hotel Almgut in het skigebied Katschberg en dat was ook All-Inclusive, dus we wisten een beetje wat we konden verwachten. Het ontbijt, lunch en diner was allemaal supergoed verzorgd bij Hotel Almhof in Gerlos. Een aantal gangen van het diner gaat via een buffet en voor het hoofdgerecht had je wat keuze mogelijkheden en dat kwamen ze aan tafel serveren.

Met name met jonge kinderen is dit een erg leuk hotel, buiten zijn veel speel mogelijkheden en er is een fijn zwembad met een lange glijbaan. Voor de ouders zijn er ook uitgebreide spa mogelijkheden. Oostenrijk is als vakantieland ook ideaal als je een hond hebt. In heel veel hotels is het mogelijk om de hond mee te nemen, dus dat is heel fijn.

Waarom naar Oostenrijk op vakantie?

De reden dat we Oostenrijk hadden gekozen voor de vakantie was eigenlijk omdat we eens iets anders wilden. Nu de kinderen wat ouder zijn kun je ook andere, outdoor, activiteiten ondernemen. Vlakbij het hotel was het bijvoorbeeld mogelijk om te gaan canyoing. Gehuld in een wetsuit klimmend door de rivier met de mogelijkheid om van 5 meter omlaag te springen in het water.

Gerlos staat met name bekend als skigebied, in de zomer kun je de skiliften gebruiken om te gaan wandelen in de bergen. Ook dat we hebben we gedaan, met de skilift naar de top om vervolgens van de top weer helemaal naar beneden te lopen. Vlakbij het hotel begon ook nog een mooie wandeling naar Jausenstation Schwarzachtal. Ook die wandeling hebben we gedaan, onderweg loop je bijna de hele tijd langs een rivier. Aangekomen bij het Jausenstation bleek dat je alleen met contant geld kunt betalen, daar waren wij even net van op de hoogte. Dus even een tip als je naar Oostenrijk op vakantie gaat; neem altijd contant geld mee.

Activiteiten op vakantie in Oostenrijk

Naast het canyoing en wandelen zijn we ook nog naar Zillertal gegaan. Ook dit is in de winter een populair skigebied bij Nederlanders. Maar ook toen wij er waren, in de zomervakantie, was het opvallend druk met Nederlandse gezinnen. Bij de Zillertal Arena is een Rodelbaan, voor jong en oud, echt heel erg leuk om te doen. Vanaf de Zillertal Arena kun je ook weer de gondel pakken naar de top van de berg om daar te wandelen. Bij de arena is ook nog een grote speeltuin, dus met kleine kinderen ideaal. Op heel veel plekken zijn er voor de kinderen leuke speeltuinen, ook op de top van de berg. Ook om te fietsen of mountainbiken zijn er tal van mogelijkheden.

Het weer in Oostenrijk

Wij zaten midden in de zomer, eind juli, in Oostenrijk. Geen idee of we geluk hebben gehad met het weer maar we hebben niks te klagen gehad. Sommige dagen konden we een korte broek aan en andere dagen een lange broek met een t-shirt. De meeste dagen hadden we een zonnetje met wolken, wat helemaal prima is als je gaat wandelen. Toen we de vakantie in Oostenrijk gingen boeken was onze verwachting dat het weer niet geweldig zou zijn.

Maar waar je ook naar toegaat, garanties mbt het weer zijn er niet en het is natuurlijk heel persoonlijk wat je aangenaam vindt als temperatuur op vakantie. Om outdoor activiteiten te doen op vakantie is het natuurlijk prettig als het niet regent. Dat geluk hebben we gehad, tijdens het diner in het hotel hebben we twee avonden gehad waarop het flink te keer ging met regen en onweer, wat dat betreft kan het weer makkelijk omslaan in de bergen.

Oostenrijk in de zomervakantie

Als vakantieland in de zomervakantie kan ik Oostenrijk absoluut aanraden. Volgens mij met mij nog vele andere Nederlanders. Het was echt opvallend hoeveel Nederlanders er waren. We hebben zo veel Nederlandse auto’s gezien met een skikoffer op het dak. Ik denk dat afgelopen jaren Oostenrijk als zomervakantieland ook wel populairder is geworden. Ondanks dat gaan we in de zomervakantie van 2023 niet naar Oostenrijk maar gaan we met de auto naar Frankrijk en Spanje op vakantie. Ook weer een heerlijk vooruitzicht.

Goedkoopste Vignet Oostenrijk

Ga je deze zomer, of wanneer dan ook, naar Oostenrijk op vakantie check dan ook even mijn blog over; Vignet Oostenrijk In die blog kun je lezen waar je daadwerkelijk het goedkoopste een Digitaal Vignet voor Oostenrijk kunt kopen.

Gerelateerde Blogs