Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Zomervakantie 2023

Dit jaar zijn we weer, als zijnde regio midden Nederland, als eerste aan de beurt voor de zomervakanties van 2023. Dit jaar is voor onze regio de schoolvakantie van 8 juli tm 20 augustus. Ik heb echt al weer een hele tijd geleden de zomervakantie geboekt. Niet omdat ik denk dat er niks meer beschikbaar is als ik later zou boeken. Maar eigenlijk omdat ik toch wel een “wensenlijstje” heb en omdat ik het ook heel erg leuk vind om het internet af te struinen naar leuke adresjes. Deze zomervakantie gaan we weer met de auto naar Frankrijk en naar Spanje.

Net als vorige jaar vetrekken we direct als de kinderen vrij zijn van school. Zoals ik al schreef in mijn blog; geluksmomentje, dat heerlijke gevoel als je net in de auto zit om op vakantie te gaan, daar kan ik wel echt van genieten. Dan maakt het niet echt niet uit hoever of hoelang je met vakantie gaat.

Eerste bestemming zomervakantie 2023

Voor de eerste week van de vakantie heb ik een huisje geboekt In Frankrijk op de “grens” tussen de regio’s Gironde en Landes. Het vakantiehuis; Chalet Maguide, staat aan de rand van het meer Étang de Cazaux et de Sanguinet in de gemeente Biscarrosse. Dit meer ligt onder Bordeaux op iets meer dan 5 km van de zee. Vlakbij het vakantiehuis ligt Dune du Pilat of op zijn Frans; Dune du Pyla. Deze zandduin van ruim 110 meter hoog, de hoogste duin van Europa, is de voornaamste reden waarom ik in deze regio een vakantiehuis voor de zomervakantie heb geboekt. Ik weet niet precies waarom ik graag naar de Dune du Pilat toe wil, maar ik denk vanwege het grootse van de duin. Met een lengte van bijna 3 km en een breedte van ruim 600 meter met daarbij nog de indrukwekkende hoogte; 110 meter, voelt het wel als een bucket list bestemming. Volgens informatie op het internet duurt de klim, via een trap, ongeveer 15 minuten.

Wat is er te doen in Biscarrosso?

Maar nu weer verder over de Zomervakantie 2023. Voor een actieve vakantie zijn we, denk ik, deze zomervakantie aan het goede adres in Biscarrosso. In het meer, tegenover het vakantiehuis Chalet Maguide dat we gehuurd hebben, ligt Aquapark Biscarrosso. Volgens de website is dit het grootste opblaasbare waterpark ter wereld. Een enorm waterparcours met trampolines, schommels, reuzenglijbanen, klimwanden en een reuzenkatapult. Dat belooft een hoop water plezier. Voor €15,- p.p. kun je een uur lang klimmen over alle obstakels.

Voor op het meer kun je een kano, kayak, sup, waterfiets of een boot huren. Op het strand van Biscarrosso Plage kun je surfen of paragliden vanaf Dune du Pilat. Er zijn verschillende surfscholen in de buurt. Ook is het mogelijk een tocht te maken met een boot, vanaf de zee kun je dan de Dune du Pilat bekijken. Vaak worden deze tochten gecombineerd met een bezoek aan de oesterbanken waar deze regio om bekend staat. Ook is er heel veel aanbod om fietsen of fat bikes te huren.

Vakantiehuis Biscarrosse Plage

Ben je opzoek naar een leuk vakantiehuis in Biscarrosse Plage? In mijn zoektocht naar een vakantiehuis voor de zomervakantie heb ik een heel leuk adresje voor je gevonden! Lees er alles over in mijn nieuwe blog.

Milieusticker voor Frankrijk

Ga je dit jaar ook op vakantie naar Frankrijk? Of reis door je Frankrijk heen, bijvoorbeeld via Parijs? Check dan even mijn blog over; Milieusticker Frankrijk. daar in kun je alle informatie lezen over dit vignet voor Frankrijk. Of je wel of niet een milieusticker nodig hebt voor Frankrijk is namelijk afhankelijk van de route die je rijdt door Frankrijk, maar de kans is heel erg groot dat je een vignet nodig hebt voor Frankrijk.

Tweede bestemming zomervakantie 2023

Onze tweede bestemming tijdens deze vakantie is het vakantiehuis Forn Petit gelegen in het plaatsje Fonteta in Catalonië in het Noorden van Spanje. Ook in dit vakantiehuis zullen we een week verblijven. Ben je benieuwd naar dit vakantiehuis? Check dan de blog die ik schreef over Forn Petit.