Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Kerst decoratie

Hoe maak ik mijn huis gezellig met kerst decoratie

Als de dagen weer korter worden krijgen we van zelf de behoefte om het gezellig te maken in huis. De kerstdagen en feestdagen zijn de uitgelezen momenten om je huis gezellig te maken met kerst decoratie. Maar ook voor die tijd heb ik vaak al de behoefte aan meer warmte en sfeer in huis.

Als je nog niet direct wil “uitpakken” met kerst decoratie dan kun je natuurlijk al beginnen met sfeerverlichting in de vorm van kaarsen of kerstverlichting. Zo creëer je toch al direct een knusse sfeer zonder dat er kerst decoratie aan te pas komt. Een leuke manier om lichtslingers als kerst decoratie te verwerken is door ze in een lantaarn of vaas te leggen en dan te combineren met kerst ornamenten zoals; kerstballen of kersttakken.

Waar koop je stijlvolle kerst decoratie?

Ben je op zoek naar stijlvolle kerst decoratie? Dan ben je in mijn webshop aan het goede adres voor kerst decoratie en kerstversiering. Zorgvuldig heb ik kerst decoratie geselecteerd die je ook al voor de kerst- en feestdagen kunt toevoegen aan je interieur.

Maar ook na de feestdagen kun je de lichtslingers, sterslingers of papieren ster nog makkelijk gebruiken voor een feestje of andere gebeurtenis waarop je wat extra’s wil toevoegen aan je interieur of bij een tuinfeestje.

Kerst decoratie ideeën

Wil je wel kerst decoratie in huis maar niet te veel of te opzichtig? Dan kun je er voor kiezen om je kerst decoratie te presenteren op een dienblad. Maak op een dienblad een stil leven met bijvoorbeeld kaarsen, takken, kerstballen of een lichtslinger. Door de decoratie bij elkaar te plaatsen hou je het rustig en overzichtelijk in je interieur. Voor nog meer rust kun je kiezen voor kerst decoratie in zachte en neutrale kleuren.

Een ander kerst decoratie idee is om in een vitrinekastje je kerst decoratie uit te stallen. Kleed je vitrinekastje aan met een lichtslinger, verschillende kerstballen of andere kerst decoratie. Na de feestdagen haal je heel makkelijk de kerstversiering weer weg en vervang je het weer met dierbare items of woonaccessoires.

Hoe versier ik mijn huis voor kerst?

Een kerstboom in huis geeft wel het ultieme kerstgevoel en het hoeft niet eens een echte kerstboom te zijn. Wij hebben er vorig jaar, op verzoek van de kinderen, voor gekozen om een nep kerstboom aan te schaffen. Het is een grote boom geworden waar we zelf nog de lichtjes en alle kerst decoratie in kunnen hangen.

Tegenwoordig heb je ook hele leuke tafel kerstboompjes van ijzer en lichtjes. Het voordeel hiervan is dat je er makkelijk mee kunt schuiven in je interieur en is de kerst voorbij dan is er vast nog wel een plekje waar je het kerstboompje zorgvuldig op kunt bergen voor het volgende jaar.

Met kerstgroen op een dienblad of in een vaas kun je je huis versieren voor de kerst. Een mooie tak kerstgroen in een vaas voor bijvoorbeeld op tafel. Je kunt eventueel verschillende soorten kersttakken door elkaar mixen. Of combineer de kersttak met een lichtslinger of met kerstballen om er een eyecatcher in huis van te maken.

Als kerstversiering boven je eettafel kun je kiezen voor papieren sterren. Ook hier kun je er weer voor kiezen om het rustig te houden, door te kiezen voor 1 maat en 1 kleur papieren ster. Wil je het liever wat opvallender dan kun je verschillende kleuren, materiaal en afmetingen met elkaar mixen. De papieren sterren zijn natuurlijk ook erg leuk om te gebruiken onder de veranda, zo haal je de kerstsfeer ook naar je tuin, zeker in combinatie met lichtslingers en andere kerst decoratie.

Uiteindelijk maakt het niet uit waar je voor kiest als kerst decoratie, je interieur is zo persoonlijk. Soms heb je zin om wat meer uit te pakken met kerst en het ander jaar heb je het liever wat ingetogener. Zelf probeer altijd kerst decoratie uit te zoeken, in neutrale kleuren, waarvan ik weet dat ik het ook in huis kan gebruiken ruim voor de feestdagen maar eventueel ook na de feestdagen, zodat ik langer plezier heb van de kerst decoratie.

Cadeau idee

De feestmaanden zijn bij uitstek de maanden om iemand een cadeau te geven.