Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Skigebied Katschberg, Oostenrijk

We zijn nu een aantal dagen in het skigebied Katschberg en ik kan wel zeggen dat er veel Nederlanders in dit gebied zijn. Niet dat het vervelend is, want uiteindelijk kom je overal Nederlanders tegen. Het is momenteel ook niet extreem druk in het gebied. Vorig jaar zaten we in hetzelfde gebied maar aan de andere kant van de berg in het plaatsje Sankt Margarethen im Lungau, in Hotel Almgut.

Hoe hoog ligt skigebied Katschberg?

Het skigebied Katschberg verbindt de Aineck en de Tschaneck, twee bergen aan weerszijden van de Katschberghöhe. Het plaatsje Sankt Margarethen im Lungau ligt op 1065 mt hoogte, aan de Aineck berg en waar we nu zitten; Katschberg ligt op 1640 mt hoogte en ligt tussen de Aineck en de Tschaneck. Het hoogste punt van de Aineck is 2220 mt en de Tschaneck is 2030 mt. Sinds we hier zijn aangekomen op 25 februari heeft het iedere dag nog een beetje gesneeuwd.

Hoeveel km ski piste is er in Katschberg?

In totaal is er 70 km aan ski pistes geschikt voor skiërs en snowboarders en zijn er 16 gondels en liften in het skigebied van Katschberg. Daarnaast is het gebied ook niet te groot wat het overzichtelijk maakt maar genoeg mogelijkheden voor plezier in de sneeuw.

Blauwe piste: 10 km
Rode piste: 50 km
Zwarte piste: 10 km

Voor wie is het skigebied Katschberg geschikt?

Wat ik heb gezien van het gebied en alle voorzieningen en faciliteiten in het gebied denk ik dat het skigebied Katschberg heel geschikt is voor gezinnen met kinderen, dan wel als je voor het eerst gaat skiën. Zo is er Katschi’s kinderwereld waar een funpark is voor de kinderen. Opvallend was ook dat er redelijk veel groepen families in het gebied waren en dat ook de opa’s en oma’s mee waren op skivakantie, leuk om te zien! Wat dat betreft echt een familiegebied.

Accommodatie in skigebied Katschberg.

In Katschberg ligt het vakantiepark Landal Katschberg vlak voor het park ligt een blauwe piste, dan wel een oefenweide voor de allerkleinste en beginners. Een leuke plek om te oefenen en te sleeën. Zelf zaten wij in Design Chalet Kauz met om de hoek Boutique Apartments Herbert. Er is genoeg en breed aanbod aan accomodaties in Katschberg te vinden, waarvan een aantal ski in ski out hebben.

Skischolen in Katschberg

Er zijn veel verschillende ski scholen in het plaatsje. Bij de verschillende skischolen werken ook heel veel, jonge, Nederlandse skileraren. Onze kinderen hebben les gehad via Otto’s Skischule en hadden een Nederlandse lerares. Ook de ski’s en schoenen hadden we online via Otto’s Skischule gehuurd. Via de algemene website van het skigebied van Katschberg kun je alle overige informatie vinden van het skigebied, zoals een piste kaart en de prijzen van de ski passen.

Wij hebben als gezin een heerlijke tijd gehad in het skigebied Katschberg. Wie weet komen we volgend jaar nog een keer terug.

Gerelateerde Blogs