Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Oostenrijk skiën

Ski vakantie in Oostenrijk

Dit jaar, voorjaarsvakantie 2023, zijn we voor de tweede in Oostenrijk gaan skiën. Ook voor de tweede keer zijn we naar het Skigebied Katschberg in Oostenrijk gegaan. Ik moet, weer, eerlijk bekennen dat ik zelf niet ski. Ik heb wel geskied, althans een poging gedaan maar ik sta met te veel “angst” op de latten. Een blauwe piste lukt me wel maar daar blijft het dan ook wel bij. Gelukkig durven onze kinderen, samen met mijn man wel te skien en ik vind het helemaal niet vervelend om mee te gaan “skien”. (lees: op vakantie te gaan)

Wat is een leuk skigebied in Oostenrijk?

Zoals ik het ervaar is met name bepalend voor wat een leuk skigebied is, de samenstelling van de groep mensen met wie je gaat skien. Ga je voor het eerst skien, ga je met kleine kinderen of ga je voor “lang leven de lol” oftewel de apres-ski”. Voor ons als gezin kijken we met name naar de grote van het skigebied, de locatie van het verblijf, het liefst zo dicht mogelijk bij de piste en de drukte van het skigebied, voor zover je dat kunt inschatten.

Met echt jonge kinderen is een skigebied van +/- 50 km echt groot genoeg, uiteraard ook afhankelijk van hoe goed ze al kunnen skien. Mijn kinderen zijn tieners en het skigebied Katschberg, met 70km aan piste was met hun prima en groot genoeg. Doordat het skigebied niet zo groot is is het ook heel overzichtelijk. Uiteindelijk is het dus heel persoonlijk

Populaire skigebieden in Oostenrijk.

Zillertal in tirol bestaat uit 5 verschillende skigebieden
Serfaus-Fiss-Ladis in Zuid-Tirol vlakbij Zwitserland, ook populair bij gezinnen
Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn; ook een heel populair skigebied bij Nederlanders
Ski Amadé is een enorm groot skigebied met 800km aan piste
Wilder Kaiser-Brixental een skigebied met veel blauwe/makkelijke pistes

Wat is er zo leuk aan wintersport in Oostenrijk?

Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan wintersport; ondanks dat ik zelf niet ski, dat is het sfeertje van de skivakantie. De sneeuw, de frisse koude lucht, de bergen, het eten en het traditionele van Tirol, zowel in Oostenrijk als in Italië. De voorpret van de skivakantie begint voor mij met het uitzoeken van een accommodatie. De sfeer en gezelligheid die hoort bij een skivakantie probeer ik ook altijd in een accommodatie te vinden. Het liefste zoek ik een verblijf met veel hout, een open haard, wat “kneuterige” details maar het moet zeker ook stijlvol zijn. Tenslotte ben ik degene die er het meeste tijd doorbrengt.

Accommodatie tijdens de skivakantie in Oostenrijk

Net als het kiezen van een skigebied in Oostenrijk is ook de keuze voor een hotel of een appartement/chalet heel persoonlijk. Toen we in Katschberg zaten hebben we 1 keer in een hotel gezeten en 1 keer in een Chalet. Het voordeel van een hotel is dat het ontbijt ‘s ochtends klaar staat, in de middag kun je vaak ook nog wat taartjes of iets hartig krijgen en ‘s avonds schuif je aan voor het diner. Halleluja, echt vakantie als je niet hoeft te bedenken wat je gaat eten. Omdat we op vakantie ook onze hond, Tommy, meenemen is het soms wel lastig om iets geschikts te vinden wat aan al mijn eisen voldoet.

In veel hotels heb je wel de mogelijkheid om met zijn vieren op een kamer te verblijven maar vaak is het wel zo dat er geen tweede slaapkamer is maar een slaapbank. Aangezien de bank gebruikt wordt als bed heb je weer geen fijn plek om te chillen waardoor iedereen op/in bed hangt om te chillen. Tijdens onze eerste skivakantie in Oostenrijk hadden we 2 aparte hotelkamers en dat was eigenlijk ook wel weer ongezellig omdat je daar door veel minder tijd met elkaar doorbrengt.

Vandaar dat we voor de tweede skivakantie hadden gekozen voor een verblijf in Design Chalet Kauz, check de blog voor alle informatie over dit chalet. Het chalet was echt van alle gemakken voorzien en ook weer dichtbij de skipiste. Ook waren er dichtbij restaurants om ‘s avonds een hapje te eten, maar kleine tip; reserveer op tijd want de populaire restaurants zitten ‘s avonds vol.

Gerelateerde blogs over Oostenrijk vakantie