Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Stedentrip Barcelona

Eind mei ben ik, direct na de laatste examens van mijn dochter, naar Ibiza gevlogen voor een korte vakantie. In mijn blog; Ibiza vakantie ervaring en Ibiza Woonwinkel en Woonstijl kun je alles terug lezen over mijn ervaring met Ibiza en ik geef je de leukste adresjes voor woonwinkels op Ibiza.

Doordat de Ibiza vakantie een last-minute besluit was stond er na terugkomst uit Ibiza al weer een volgende vakantie geboekt namelijk een stedentrip Barcelona. Of eigenlijk was het Formule 1 kijken in Barcelona. Het doel van de reis was het bezoeken van de Grandprix op zaterdag en zondag.

Maar als je dan in Barcelona bent dan wil je het natuurlijk zoveel mogelijk ervaren als een stedentrip. Tijdens ons vorige bezoek aan Barcelona verbleven we in Hotel SB Glow. Dit keer verbleven we in Hotel Niu Barcelona in de wijk El Raval. De wijk El Raval ligt aan de Rambla. El Raval is echt een multi-culturele wijk. Hotel Niu hadden we met name geselecteerd vanwege de centrale ligging en de parkeergarage om de hoek van het hotel.

Onze vlucht naar Barcelona

Omdat we in een populair weekend naar Barcelona gingen wisten we al dat de vliegtickets fors duurder zouden zijn. Om die reden zijn we naar Valencia gevlogen, daar stond een huurauto klaar en vervolgens zijn we naar Barcelona gereden. Op die manier was ons vliegticket velen malen goedkoper. Uiteraard als je wat langer de tijd heb kun je een Stedentrip Barcelona ook goed combineren met een bezoek aan Valencia.

Ik denk dat ik nu voor de vierde keer een stedentrip Barcelona heb gedaan en ook nu was het weer een feestje. Toen we rondliepen door de wijken; Barri Gòtic, El Born en El Raval dan voel je de fijne sfeer en de gezelligheid in de kleine straatjes. Overal zijn terrasjes en eettentjes en de reuring ‘s avonds laat op straat, echt heerlijk. Het voelt alsof Barcelona nooit verveelt en er altijd weer iets nieuws valt te ontdekken.

Barcelona restaurant tips; pinchos bars

Aan Carrer de Blai ligt het leuke pinchos barretje; La Tasqueta de Blai. Ze hebben een terras maar je kunt ook binnen zitten. De bar staat vol met koude en warme pinchos in allerlei soorten. We hebben hier een avond heerlijk gegeten. We gingen zitten met het idee; we eten 1 of 2 pinchos en dan gaan we op zoek naar een ander pinchos barretje. Dat is helaas niet gelukt. De pinchos waren erg lekker en ook de sfeer van het barretjes was heel gezellig. Een aanrader als je in Barcelona bent.

In Carrer de Blai zitten nog meer leuke pinchos bars zoals; Blai 9, La Tiza BCN en Pincho J. In een zijstraat van Carrer de Blai zit het leuke Tapas tentje Quimet & Quimet. Je moet ook niet gek opkijken als mensen in de rij staan te wachten voor een plekje op het terras of om binnen te zitten bij een pinchos barretje.

Een ander restaurant waar we hebben gegeten is het Tapas restaurant El Chigre 1769. We hadden heel veel geluk dat er een tafeltje beschikbaar was voor ons. Er hangt een heel leuk sfeertje in het restaurant. De menukaart bestaat uit verschillende soorten tapas die we met elkaar hadden gedeeld. Buiten staan mensen wat te eten en te drinken aan grote wijnvaten. Rond 10 uur stonden er nog mensen in de rij om een hapje te kunnen eten.

Pinchos of Pinxtos

Pincho betekent in het Spaans; doorn of stekel. In het Baskisch noemen ze het juist Pinxto. De woorden Pinchos en Pinxtos betekenen niet alleen hetzelfde ook de uitvoering is hetzelfde. Pinchos of Pinxtos zijn heerlijke hapjes geserveerd op een snee stokbrood. De pinchos zijn vaak rijkelijk belegd met vlees, vis, salades, groente of combinaties hiervan. Om de hapjes aan het stokbrood vast te maken gebruiken ze prikkers.

De prikkers hebben ook nog een andere functie. Aan de hand van de grote, vorm of kleur van de prikker is de prijs bepaald van de Pincho. Nadat je zelf de pinchos hebt uitgezocht aan de bar moet je de prikkers van de verschillende hapjes bewaren zodat aan het eind van je bezoek het personeel kan bepalen hoeveel je moet betalen voor de Pinchos. De prijs voor 1 pincho ligt rond de €1,50 – €2,50, geheel afhankelijk van de gebruikte ingrediënten.

Vaak komt het personeel ook nog langs je tafel lopen met warme of koude pinchos. Het leuke aan pinchos eten is dat je heel vrij bent in het bepalen hoeveel je er wil eten waardoor je bijvoorbeeld meerdere pinchos 0f tapas barretjes op een avond kunt bezoeken. Maar let op; gooi de prikkers van de Pinchos niet weg maar leg ze op je bord of je kunt ze soms verzamelen in een bakje dat op tafel staat.

Wat is het verschil tussen pinchos en tapas?

Tapas en pinchos zijn zeker verschillend. Voor een pinchos moet je altijd betalen. Tapas kun je wel eens gratis krijgen bij het drankje dat je bestelt. Met name in Zuid-Spanje komt dit nog wel eens voor. Een ander verschil tussen Pinchos en Tapas is dat van een pincho de basis bestaat uit een snee stokbrood en een prikker en dat is bij tapas niet het geval. Wat ook verschillend is tussen pinchos en tapas is dat de pinchos vaak zijn uitgestald op de bar en je vrij bent om ze te gaan pakken. Tapas kun je eigenlijk altijd bestellen vanaf de menukaart van het restaurant.

Tapas zijn kleine (aperitief)hapjes of gerechtjes die geserveerd worden in kommetjes of op bordjes. Het is eigenlijk geen hoofdmaaltijd maar door meerdere tapas te combineren en te delen met elkaar kun je het wel als hoofdmaaltijd nuttigen.

Tapasplank, in verschillende soorten en maten

Hapjes, tapas en kleine gerechtjes kun je super leuk presenteren op een houten tapasplank. De grote plank nodigt uit om alle gerechtjes met elkaar te delen.

Gerelateerde blogs over Spanje