Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Vakantie naar Ibiza

Ibiza vakantie; zon, zee, strand en mooie baaitjes

Het voelt toch een beetje onverwachts, voor mij zelf dan, maar gisteren vliegtickets geboekt voor een vakantie naar Ibiza. Samen met mijn dochter vlieg ik later deze maand naar Ibiza, voor een paar dagen vakantie met zon, zee, strand, mooie baaitjes en shoppen. Althans dat hoop ik. Mijn dochter doet dit jaar examen en na haar laatste examen stap we de volgende dag, of zeg maar midden in de nacht, op het vliegtuig naar Ibiza.

Ondanks dat ik via Pinterest en Instagram heel veel leuke adresjes en mooie baaitjes van Ibiza voorbij heb zien komen heb ik eigenlijk nooit het idee gehad daar moet ik heen. Maar de keuze voor een leuke bestemming lag in handen van mijn dochter en dus over ongeveer twee weken gaan we samen op vakantie naar Ibiza.

Leuke adresjes Ibiza

Het boeken van de vliegtickets voor de vakantie naar Ibiza was voor mij het “startsein” om zelf opzoek te gaan naar; leuke adresjes op Ibiza. We gaan in totaal 7 dagen, 6 nachten. Na aankomst op Ibiza gaan we eerst een huurauto ophalen die we waarschijnlijk 5 dagen gaan gebruiken en later tijdens de vakantie zullen inleveren in Ibiza stad. De laatste dagen van de vakantie brengen we door vlakbij Ibiza stad zodat we geen auto meer nodig hebben. Op dit moment heb ik nog niet alles geboekt en geregeld maar al wel het eerste hotel op Ibiza. Hier zullen we twee nachten gaan verblijven. Vanaf de luchthaven van Ibiza rijden we via de west kust naar het eerst hotel.

Het eerste leuke adresje op Ibiza is dan ook het hotel waar we heen gaan; Las Mimosas. Het was nog even zoeken om iets leuks te vinden. Dat kwam eigenlijk omdat er best veel hotels zijn waar je vanaf 18 of ouder pas welkom bent. Aangezien mijn dochter nog net geen 16 jaar is was het nog even lastig. Er zijn gelukkig ook hotels op Ibiza waar je vanaf 12 jaar als volwassen meetelt, dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als je gaat boeken.

Ibiza Hotel; Boutique Hotel Las Mimosas

Nu weet ik natuurlijk nog niet zeker of dit leuke adresje ook echt een leuke adres is, maar de foto’s en omschrijving hebben er in ieder geval voor gezorgd dat ik dit hotel heb geboekt. Het boutique hotel Las Mimosas ligt op ongeveer 3 km van de plaats San Antoni de Portmany. Over die plaats zelf zijn wat wisselende berichten te vinden op internet, maar zo veel smaken zo veel meningen. We gaan het zelf ontdekken. Las Mimosa ligt op 5 min lopen van de zee en in de buurt genoeg restaurantjes en barretjes. Uiteraard volgt er nog een blog na dat we op vakantie zijn geweest naar Ibiza. Met eerlijke informatie en tips over Ibiza. Voor nu alleen even de foto’s van het Boutique hotel Las Mimosas om van te zwijmelen.

Rondreizen op Ibiza

We hebben al een super vroege vlucht vanaf Amsterdam naar Ibiza. Rond 08:00 uur landen we al op Ibiza. Aangezien we niet zolang weg blijven nemen we 1 grote koffer mee en verder alleen handbagage. Eerlijk moet ik wel bekennen dat de grote koffer meer uit veiligheid overweging is, want stel je voor dat we heel veel gaan shoppen en het past dan niet allemaal in je handbagage. Dan is dat natuurlijk wel een dingetje. Dus de grote koffer is, voor nu, meer luxe dan noodzaak.

Het rondreizen op Ibiza; vanaf de airport van Ibiza rijden we richting de zuid west kust van Ibiza. Er zijn verschillende baaitjes en stranden met natuurlijk heel veel eettentjes. We gaan ter plekke bedenken waar we precies naar toegaan. Op de route komen we langs het uitzichtpunt op de Es Vedra. Es Vedra is een klein rotseiland voor de kust. Het eiland is 413 meter hoog en maakt deel uit van een natuurreservaat. Verder door langs de kust heb je het strand Cala Vadella, dit strand wordt ook gezien als een van de mooiere stranden van het eiland. Ook bij de baai Cala Tarida en Cala Llentia willen we zeker even een kijkje gaan nemen. Het voelt eigenlijk als een heerlijk idee samen een beetje rond te reizen en daar ter plekke te kijken wat we willen zien of waar we even wat langer willen blijven. Voor meer informatie over auto huur Ibiza; check even mijn blog over Ibiza vakantie ervaring voor meer informatie over het huren van een auto op Ibiza en het auto rijden op Ibiza.

Santa Gertrudis de Fruitera

Vanaf het hotel Las Mimosas Ibiza willen we ook nog een bezoekje brengen aan het plaatstje; Santa Gertrudis de Fruitera. Dit dorpje ligt heel centraal op het eiland en staat bekend om zijn leuke Ibiza woonwinkels, restaurants en barretjes en dat allemaal in een traditioneel en pittoresk dorpje. Er zijn een aantal Ibiza stijl woonwinkels die ik graag wil bezoeken zoals; L’atelier nº74 Ibiza, Es Cucons – La Tienda en Siempre. Altijd goed om inspiratie op te doen voor mijn webshop in woonaccessoires.