Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Vakantie Portugal

In de zomervakantie van 2021 hebben we een heuse roadtrip gemaakt. Vanuit Alphen aan den Rijn vetrokken we via een tussenstop in Frankrijk naar San Sebastian in Spanje. In San Sebastian verbleven we in Hotel Catalonia Donosti. De voornaamste keuze voor dit hotel was het feit dat er zwembad is op het dak van het hotel en dat er ook honden zijn toegestaan in het hotel. Bij een verblijf in een stad probeer ik eigenlijk altijd wel een hotel te zoeken met zwembad, niet alleen voor de kinderen maar ook voor mij en mijn man.

In San Sebastian zijn we vier nachten geweest. We hebben heerlijk door de straten gelopen van San Sebastian en zijn naar het strand geweest. Het strand met boulevard is echt een belangrijk onderdeel van de stand. ‘s Avonds komt de stad zo tot leven. Ook de vele restaurantjes maken het een hele sfeervolle stad. Doordat onze hond mee was op vakantie zijn we altijd wat beperkter in wat we kunnen doen aan activiteiten.

Douro Vallei in Portugal

Na San Sebatian zijn we naar de Douro Vallei gereden. De rit daar naar toe was extreem rustig. Het geeft voor mij een extra gevoel van vrijheid, als je door de binnenlanden rijdt en er verder niks anders te zien is dan natuur. Heerlijk! In de Douro Vallei verbleven we in Hotel Quinta de Casaldronho. Dit hotel had ik uitgezocht vanwege de centrale ligging, het zwembad en ook omdat we met hond weer welkom waren in het hotel. In de Douro Vallei zijn we drie nachten geweest. Vanuit het plaatsje Pinhão hebben we een boottocht gemaakt over de rivier de Douro. Vanuit de boot heb je goed zicht op de wijngaarden en de verschillende porthuizen. Aan het porthuis; Quinta de Sao Luiz hebben we een bezoekje gebracht vanwege het feit dat ze hier Kopke port verkopen. Kopke is het oudste porthuis en misschien ook wel de bekendste.

Regio Comporta in Portugal

Vanuit de Douro Vallei zijn we naar Comporta gereden. Dit gebied voelt een beetje als de “goldcoast” van Portugal. In mijn blog; Comporta in Portugal ben ik wat uitgebreider ingaan op de regio Comporta en de vele leuke vakantiehuizen in Comporta. De meeste prachtige vakantiehuizen met zwembad staan hier. In Portugal zijn eigenlijk heel veel leuke vakantiehuizen te vinden, het enige nadeel is dat deze huizen tov Frankrijk en Spanje echt wel een stuk duurder zijn om te huren. Via de website Comporta Homepage hadden we voor 1 week een huis geboekt in Comporta. Comporta is met name geschikt voor de zon, zee en strand liefhebber. De stranden zijn er heerlijk en de sfeer is er ook heel fijn en relaxed.

Van Comporta naar Galé in de Algarve van Portugal

Na onze week in Comporta zijn we verder gereden naar Galé in het zuiden van Portugal. Het voordeel van Portugal is dat de reisafstanden in het land allemaal niet zo groot zijn. Om er te komen ben je, met de auto, natuurlijk echt wel even onderweg. In de zomermaanden, zomervakantie, zijn er genoeg mogelijkheden om met het vliegtuig naar Portugal te gaan.

Het tweede vakantiehuis dat we hadden gehuurd zat op 400 meter van het strand van Galé. Echt perfect, lekker lopend naar het strand. Het vakantiehuis zelf was niet heel bijzonder, maar had gelukkig wel een groot zwembad. Maar dit dit geval hadden we echt de keuze gemaakt vanwege de locatie van het huis zo dichtbij de zee en het strand. Ook om de hoek van het vakantiehuis zat een Apolónia Supermarkt, hiervan zijn er drie in Portugal. Als je van lekker eten houdt dan is dit echt de beste supermarkt, het is geen hele grote supermarkt maar ze hebben een heel uitgebreid en luxe assortiment.

Van de Algarve in Portugal naar Spanje

Na onze heerlijke week in de Algarve zijn we verder gegaan met onze roadtrip naar Spanje. Via een tussenstop in de plaats Ciudad Real, in Spanje, zijn we doorgereden naar Valencia. In Valencia verbleven we in een hotel vlakbij het Turia Park.

Turia Park in Valencia

Het Turia Park in Valencia is absoluut de moeite waard om doorheen te lopen, het is een van de grootste natuurlijke stadsparken in Spanje, van meer dan negen kilometer lang. Het park doorkruist Valencia en is opgedeeld in verschillende gebieden. Het is park is echt de hart en de ziel van Valencia. Het Turia Park is erg populair om doorheen te fietsen maar ook om te wandelen is het een heerlijke plek. Op verschillende plekken in het park zijn terrasjes om iets te drinken. Aangezien onze hond Tommy mee was op vakantie probeer ik in de zoektocht naar een hotel ook altijd met hem rekening te houden, maar ook voor ons zelf. Een plek waar je dichtbij het hotel de hond kunt uitlaten is natuurlijk ideaal. Door het Turia Park heen stroomt op sommige plekken water en er zijn fonteinen, voor Tommy natuurlijk een heerlijke plek om af te koelen en te spelen met andere honden.

Het bijzondere aan het Turia Park is dat het ligt in de oude rivierbedding van de rivier, Turia. De oevers grenzen, aan beide zijde, met enkele van de belangrijkste museums en monumenten van de stad. Aan de “oever” van het park heb je o.a. het Museo de Bellas Artes, de koninklijke tuinen, de Torres de Serranos en het concertgebouw ‘Palau de la Música de València. Het Turia park komt uiteindelijk in het zuiden uit in de Ciudad de las Artes y Ciencias en L’Oceanografic en in het westen door het Cabacera park en de dierentuin van Valencia; Bioparc. Het Park Turia is echt een bezienswaardigheid van Valencia die je niet mag, en kunt, missen.

Van Valencia naar Barcelona

Als laatste stop zijn we vanuit Valencia naar Barcelona gereden. In Barcelona verbleven we in Hotel SB Glow. Dit hotel hadden we uitgezocht vanwege het zwembad op het dak van het hotel, de parkeergarage voor de auto en uiteraard; honden zijn welkom. Om de hoek van het hotel kun je heel makkelijk op de metro stappen naar de toeristischere plekken en wijken in Barcelona. Ook ligt vlakbij het hotel het winkelcentrum; Westfield Glòries.

We hebben heerlijk door de straten gelopen, bezoek gebracht aan Sagrada Familia en nog genoten van onze laatste vakantie dagen. Op de laatste dag van de roadtrip zijn. we in een keer van Barcelona naar huis gereden. Het was een lange trip die we gemaakt hadden maar ondanks de vele kilometers hadden we niet het idee dat we veel in de auto hebben gezeten. Heerlijk, op naar weer een volgende zomervakantie.