Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Pot voor keukengerei

Volgens mij zijn er twee soorten personen. De ene type persoon heeft een pot voor keukengerei op zijn keukenblad staan en de andere persoon bergt zijn keukengerei op in een la, uit het zicht.

Zonder twijfel ben ik het type met een pot voor keukengerei op het aanrechtblad. De pot staat dichtbij de kookplaat zodat als ik aan het koken ben ik heel makkelijk bij de pollepels en spatels kan. Er is geen goed of slecht welke type persoon je bent en natuurlijk heel persoonlijk of iemand het keukengereedschap in het zicht wil zien.

Verschillende soorten potten voor keukengerei

Net als in andere blogs doe ik nu ook weer een bekentenis; ik heb zelf geen pot voor keukengerei in gebruik die verkrijgbaar is in mijn webshop. Zelf gebruik ik een houten vijzel om al mijn keukengerei in te bewaren. Inmiddels staan er drie vijzels in verschillende maten op het dienblad in de keuken.

In mijn webshop verkoop ik potten gemaakt van aardewerk die je als pot voor keukengerei kunt gebruiken. Het fijne van dit soort aardewerk potten is dat je ze ook kunt gebruiken als vaas om een mooie tak of bloemen in te zetten.

Waar moet je opletten bij het kopen van een pot voor keukengerei?

Als je een pot wil aanschaffen voor keukengerei dan is het slim om even de lengte te meten van het keukengerei dat je in de pot wil plaatsen. Op die manier kun je makkelijker bepalen hoe hoog de pot moet zijn die je wil kopen. Persoonlijk vind ik het mooier als de rand van de pot ongeveer op 2/3 uitkomt tov het keukengerei. Check ook altijd even de diameter van de pot zodat je weet of de pot ruim genoeg is voor het keukenbestek.

De pot voor keukengerei in mijn keuken

De pot of eigenlijk potten met keukengerei in mijn keuken zijn gevuld met verschillende soorten pollepels, spatels, zeven en ander keukengereedschap. Een aantal van de items van het keukengerei komt uit het buitenland vandaan.

Zo heb ik een deegroller uit India, een zeef uit Sri Lanka, een opscheplepel van kokosnoot uit Bali, nog een zeef uit Marokko en ook kleinere lepels uit Frankrijk en Italië. Het is geen hobby van mij om keukengerei te verzamelen maar als we op reis zijn en er is een marktje en ik zie een item dat ik leuk vind dan kan ik het niet laten om het te kopen en mee te nemen.

Het zijn vaak wel de items die mij het meeste dierbaar zijn en uiteindelijk niet gebruikt worden maar een mooi plekje krijgen in mijn potten voor keukengerei. Voor degene die zich misschien af vragen; hoe ziet nu die pot voor keukengerei er uit?? Nou zo dus, deze foto’s maakte ik jaren geleden toen ik aan het “experimenteren” was met productfotografie voor een webshop in woonaccessoires. Deze houten vijzels staan te pronken in mijn keuken.

Gerelateerde Blogs