Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Zomervakantie 2024

Inmiddels zijn de eerste accomodaties geboekt voor de zomervakantie van 2024. Het was nog een aardige zoektocht om te bepalen waar we dit jaar naar toe zouden gaan. In eerste instantie was het idee om weer een keer naar Azië te gaan. Daarna was het idee om naar Corsica te gaan, maar de oversteek, op de boot, maken met een hond zagen we uiteindelijk toch niet zitten. Dus nu gaan we net als een aantal jaar geleden een Roadtrip maken. Een heerlijk vooruitzicht.

Roadtrip naar Italië

In onze vorige roadtrip, althans het voelt voor mij als een roadtrip, gingen we naar Comporta in Portugal. Komende zomervakantie reizen we richting de hak van Italië; naar de regio Puglia. Het idee is om in 1 week tijd richting het zuiden te reizen en onderweg een aantal tussenstops te maken. Het is tenslotte toch ruim 2000 km richting Puglia.

We hebben nu gepland om zodra de vakantie begint; 12 juli, gelijk weg te gaan en richting Duitsland te gaan voor een eerste overnachting. De volgende dag rijden we dan door naar Zwitserland naar de omgeving van; Lauterbrunnen. Deze omgeving is bekend vanwege de 72 watervallen die uitkomen in dit dal. We verblijven een aantal nachten in deze omgeving zodat we lekker kunnen wandelen.

Stedentrip Milaan

Vanuit Zwitserland rijden we vervolgens door naar Milaan. In Milaan zullen 2 of 3 nachten verblijven. Een stedentrip met een hond is natuurlijk niet ideaal. Gelukkig is onze hond Tommy heel erg makkelijk en rustig. Als ik een hotel zoek hou ik er ook altijd rekening mee dat er dichtbij een hotel is waar we hem kunnen uitlaten. Ook kijken ik ook altijd op google maps of er honden parkjes in de buurt zijn. Ik ga nog even verder uitzoeken wat we kunnen doen tijdens de stedentrip Milaan, leuke restaurant en plekjes om te bezoeken verzamelen.

Na deze paar dagen in Milaan rijden we naar de oost kust van Italië naar de regio de Marken/Marche. Voor nu is het idee om ook daar 2 tot 3 nachten daar te verblijven in een hotel aan zee.

Vakantie Puglia

Na een week onderweg te zijn geweest zullen we uiteindelijk aankomen in de regio Puglia. Hier zullen we een week verblijven in een Trulli. Trulli’s zijn de typisch kenmerkende huisjes waar de regio Puglia bekend van is. De Trullo waarin we verblijven is Trullo Fragno. In een aparte blog geef ik jullie meer informatie over deze trullo en over de omgeving/regio Puglia in Italië. Ruim 14 jaar geleden zijn we ook als gezin in Puglia op vakantie geweest. Onze zoon was toen net 6 weken oud. Ik kijk er erg naar uit om deze regio weer te bezoeken na zoveel jaar.

Vakantie in Le Marche Italië

Na de vakantie in Puglia rijden we weer terug richting de regio Le Marche. Twee jaar geleden zijn we ook 1 week in deze regio geweest. Het is echt een hele mooie regio met een glooiend landschap. Het was eigenlijk ook heel bijzonder, verrassend hoe weinig Nederlanders er waren. Het vakantiehuis waar we toen zaten lag op ongeveer een half uur rijden van de kust. Ondanks dat het warm was stond er eigenlijk altijd een zacht briesje waardoor het heel aangenaam was. Dit keer verblijven we ook weer in het binnenland van Le Marche in de buurt van het plaatsje; Aqualagna. Dit stukje van Le Marche is populair vanwege het zoeken naar Truffels.

Na de vakantie week in Le Marche rijden we weer, rustig aan, richting Nederland. Op dit moment nog geen idee waar we op terug weg zullen verblijven misschien nog een paar dagen in Tirol of misschien toch nog ergens langs de oostkust. Gelukkig nog genoeg tijd om over na te denken en uit te zoeken wat leuke plekken en adresjes zijn voor de terug weg.

Gerelateerde Blogs