Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Vignet Zwitserland

Wat is een vignet?

Bij tolkosten of met een vignet betaal je om gebruik te mogen maken van het verkeersnetwerk (wegen, bruggen en tunnels) in een bepaald land. Ieder land heeft zo zijn eigen manier om de inkomsten voor aanleg en onderhoud van het wegennetwerk te ontvangen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van tolheffing, het aankopen van een vignet of als wegenbelasting. In Nederland betalen we hiervoor wegenbelasting in veel Europese landen betaal je juist in de vorm van tolheffing of vignetten. Als je naar Zwitserland gaat heb je sinds kort de keuze uit een zelfklevend of een digitaal vignet Zwitserland.

Voor wie is het kopen van een vignet Zwitserland verplicht?

Voor Zwitserland is een vignet verplicht voor voertuigen, auto’s en motoren met een maximaal toegestaan gewicht van 3500 op alle nationale autowegen. Heb je achter de auto nog een caravan of aanhanger? Dan moet je twee vignetten aanschaffen. Een zelfklevend vignet moet zijn aangebracht of een digitaal vignet Zwitserland moet zijn gekocht voordat je de snelweg oprijdt, anders kan het zijn dat je bij een controle een boete krijgt. Dus ook als je op doorreis bent door Zwitserland moet je een jaarvignet aanschaffen.

Welke soorten vignetten Zwitserland zijn er?

Voor Zwitserland zijn er twee soorten vignetten verkrijgbaar; een zelfklevend of een digitaal vignet. Met betrekking tot de geldigheid van het vignet Zwitserland is er maar 1 soort verkrijgbaar, namelijk een jaarvignet. In werkelijkheid heeft het jaarvignet een geldigheidsduur van 14 maanden. Het vignet is namelijk geldig vanaf 1 december voorafgaand aan het jaar van gebruik en geldig tm 31 januari na het jaar van gebruik.

Hoe werkt een digitaal vignet Zwitserland?

Een digitaal vignet toont aan dat je voor je voertuig wegenbelasting hebt betaald. Bij de aanvraag van een digitaal vignet wordt het kenteken van de auto of motor geregistreerd in de officiële database. De officiële Zwitserse instantie hiervoor is; BAZG. De enige officiële verstrekker van het digitale vignet Zwitserland is dan ook BAZG. Bij controle kan in de database, aan de hand van het kenteken van de auto of motor, worden ingezien of je het digitale vignet hebt aangevraagd.

Waar kun je een digitaal vignet Zwitserland kopen?

Er zijn online verschillende Nederlandse aanbieders van het digitale vignet Zwitserland. Ze berekenen handling kosten wisselend tussen de €5,95 – €7,95 per vignet (Inc. Btw). Daarnaast zijn er meestal nog verschillen in de aanschafprijs van het vignet. Dit komt omdat het originele digitale vignet Zwitserland in CHF (Zwitserse Franken) te koop is waardoor Nederlandse aanbieders rekening houden met koersverschillen.

Het voordeel van een Nederlandse aanbieder is dat ze ook voor andere landen de vignetten of milieustickers leveren, zoals bijvoorbeeld; Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Slovenië en het vignet Oostenrijk.

Waar koop je het goedkoopste digitale vignet Zwitserland?

Een digitaal vignet Zwitserland, e-vignette, koop je voor de laagste prijs, CHF 40,- via de website van BAZG. De reden dat je daar het goedkoopste vignet Zwitserland koopt is omdat zij geen handling kosten berekenen zoals andere aanbieders dat wel doen. Hou met de aankoop wel rekening met de koers van de CHF.

Wat kost een digitaal vignet Zwitserland?

Als je het e-vignette Zwitserland koopt via een van de Nederlandse aanbieders dan betaal je rond de €49,95 per vignet, inclusief handling kosten en BTW. Zoals eerder beschreven koop je voor dat bedrag een digitaal jaarvignet Zwitserland.

Is het digitale vignet Zwitserland direct geldig?

Ja, het digitale vignet Zwitserland is, bij aankoop via BAZG, direct geldig na aankoop. In Zwitserland is het namelijk niet mogelijk een online aankoop te retourneren. Betalen kan online met creditcard en met google pay.

Wat is het voordeel van een digitaal vignet Zwitserland?

Geen geplak en gekras: Het digitale vignet is kenteken gebonden. Je hoeft hem dus nergens op te plakken en er weer af te krabben.
Onderweg hoef je niet meer te stoppen om een vignet te kopen.
Overal en altijd te koop, je kunt het digitale vignet Zwitserland altijd in de webshop van BAZG kopen. Het digitale vignet is direct geldig.
Aangezien het digitale vignet niet op de voorruit hoeft te worden aangebracht, hoef je je geen zorgen te maken over een nieuw vignet of vergoeding als de voorruit kapot is.