Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Tuindecoratie

Heerlijk genieten van het weer in je tuin of buitenruimte

Genieten in het zonnetje in je tuin, balkon, serre of veranda, wie wil dat nou niet. Terwijl ik dit schrijf is het alweer april. Afgelopen weekend hebben we een heerlijk zonnig dagje gehad met een blauwe lucht. Gelijk als de zon schijnt gaat het “kriebelen”. De zon nodigt uit om aan de slag te gaan in de tuin met de tuinmeubels, tuindecoratie, bloemen en planten. In beperkte maken heb ik ‘groene vingers”, de planten die we in de tuin hebben krijgen voldoende aandacht. Maar mijn voorkeur gaat naar de aankleding van de tuin, de tuindecoratie.

Tuinmeubels voor je tuin

Voorheen hadden we een tuin zonder overkapping. In die situatie hadden de tuinmeubels natuurlijk best wel wat te verduren in de herfst en wintermaanden. Uiteraard kun je ze afdekken met een doek of zeil in de winter. Inmiddels hebben we een andere huis en een tuin met een fijne ruime overkapping waar, bijna alle, tuinmeubels overdekt kunnen staan in de wintermaanden.

Zelf hebben we de tuinstoelen De Island van Bazar Bizar Deze zitten heel erg lekker, doordat je net een klein beetje achterover zit. Dat geeft een hele ontspannen zit en dat is natuurlijk precies wat je wil als je in de tuin zit. Deze stoel heeft twee losse kussens, 1 als zitkussen en 1 voor in de rug, voor extra comfort. Als je geen overdekte buitenruimte hebt dan is het fijn als je de tuinstoel er dusdanig mooi uit ziet dan je hem eventueel ook nog in huis zou kunnen plaatsen in de wintermaanden.

Selectie tuindecoratie

Hoe creëer je sfeer in tuin met tuindecoratie?

Kussens geven instant sfeer als tuindecoratie

Net als in huis kun je met kussens heel makkelijk en snel, veel sfeer creëren in je tuin, terras, balkon of veranda. Uiteindelijk moet je kiezen voor een stijl/kleur waar jij je prettig bij voelt, tenslotte ben jij degene die wil genieten. Zelf heb ik op dit moment veel lichte kleuren in huis en in de tuin als decoratie. In mijn webshop met woonaccessoires zijn verschillende kussens verkrijgbaar voor in huis of in de tuin. Het fijne hier van is dat je de kussens na de zomer weer in huis kunt gebruiken en niet alles dubbel hoeft te kopen. Let wel op dat de meeste kussens niet gemaakt zijn om in de regen te blijven liggen.

Kaarsenhouders als sfeermaker voor je tuindecoratie

Kaarsenhouders of waxinelichthouders kunnen eigenlijk niet ontbreken als sfeermaker in je tuin. Op tafel of in een donker hoekje is het natuurlijk erg leuk om extra sfeer te creëren met een kaars. Online shop je een mix aan leuke kaarsenhouders. Ook hier moet je weer opletten dat je ze even binnenhaalt als het gaat regen, zodat ze na het zomerseizoen nog mooi genoeg zijn om weer binnen neer te zetten.

Wandhangers als tuindecoratie

Ook met manden of wandhangers kunnen je makkelijk meer sfeer brengen in je tuin of buitenruimte. Gebruik ze om planten in te zetten of je kussens en plaids in te bewaren voor in je overdekte buitenruimte. Heb je een veranda of serre dan kun je natuurlijk ook manden gebruiken als wandhangers, hiermee haal je nog meer sfeer naar buiten. Bij de woonaccessoires in de webshop zijn verschillende manden verkrijgbaar.

Parasol als sfeermaker in de tuin

Naast de functionaliteit van een parasol. kun je met een parasol ook sfeer creëren in je tuin. Een parasol zorgt voor een knus hoekje en wat geborgenheid in je tuin. De laatste jaren zijn de “vintage” look parasols populair geworden. Deze parasol met franje hebben vaak lange dikke franjes in combinatie met een vintage look doek. Dat wil niet zeggen dat ze er ouderwets uitzien, integendeel zelfs.

Gerelateerde blogs