Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Tarifa Spanje

Tarifa, het zuidelijkste punt van Spanje en Europa

Het plaatsje Tarifa is gelegen op het meest zuidelijke punt van Spanje in de provincie Cadiz. De provincie Cadiz maakt weer deel uit van de regio Andalusië. Tarifa ligt aan de Costa de la Luz. De ligging op het smalste gedeelte van de straat van Gibraltar maakt Tarifa uniek. Een deel van Tarifa is namelijk gelegen aan de Middellandse zee en het andere deel van Tarifa ligt aan de Atlantische oceaan.

Tarifa is met name bekend vanwege de oversteek naar Noord-Afrika naar de plaats Tanger in Marokko. Tanger ligt op slechts 14km van Tarifa. Met de veerboot is ongeveer 1 uur varen naar Tanger. Een andere reden wat de ligging van Tarifa uniek maakt is de wind. De wind bij Tarifa komt namelijk uit het oosten en uit het westen, hierdoor is Tarifa al jaren een paradijs voor kitesurfers en windsurfers.

Tarifa vakantie

Ruim 16 jaar geleden zijn mijn man en ik in Tarifa geweest. We maakten toen een roadtrip. Vanaf Madrid reden we met een huurauto naar de steden; Cordoba, Sevilla, Cadiz, Tarifa, Granada en weer terug naar Madrid. In mijn herinnering was Tarifa een heel leuk oud plaatsje met kleine smalle straatjes, witte huizen en een heerlijk strand waar volop werd gesurfd. De laatste tijd zie ik op Instagram regelmatig Tarifa voorbij komen met foto’s van de stranden en leuke accomodaties en dat is eigenlijk de reden om deze blog over Tarifa te schrijven.

Over Tarifa

Tarifa is bijna zes eeuwen in handen geweest van de Moren en dat zie je terug in de stad. De historische binnenstad van Tarifa en haar Middeleeuwse stadsmuren staan op de Spaanse monumentenlijst. De oude historische stad ademt een fijne sfeer met de smalle straatjes en witte huizen. Een heerlijke plek om doorheen te wandelen.

Naast de stadsmuren heb je ook nog het kasteel van Tarifa; Castle of Guzmán el Bueno. Vanaf dit kasteel heb je bij mooi weer uitzicht op het Rif gebergte in het Noorden van Marokko. Dit kasteel was oorspronkelijk gebouwd op een Alcazar (Moorse vesting) en diende ter verdediging van de invallen uit Afrika.

tarifa spanje op vakantie witte straatjes mooiste stranden

De mooiste stranden van Tarifa

Playa de Bolonia; bezoek de mooiste stranden van Tarifa zoals; Bolonia. Het strand van Bolonia ligt op ongeveer 20km van Tarifa. Het brede strand met hoge zandduin is bijna 4 kilometer lang en bevindt zich in natuurpark El Estrecha. Het strand heeft een idyllische en ongerepte uitstraling en is erg populair bij windsurfers.

Playa Valdevaqueros; dit strand behoort tot ook tot een van de mooiste stranden die je kunt bezoeken in de buurt van Tarifa. Het goudkleurige zachte zand, de blauwe zee en de sterke wind maakt het een perfecte plek voor liefhebbers van watersporten zoals surfen, kitesurfen en windsurfen.

Playa Punta Paloma; op ongeveer 15 minuten rijden vanaf Tarifa vind je het strand Playa punta Paloma. Ook hier weer kristal turquoise water een goudkleurig fijn zandstrand en grote zandduin.

Playa Los Lances, dit strand ligt dichtbij Tarifa. Ook nu weer een breed en ruim strand met het kenmerkende goudkleurige zand. Vergeet niet dat ook hier, net als op de andere stranden, veel wind is als je op het strand bent.

Gerelateerde blog berichten over Spanje