Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Skiën in Italië

Voorjaarsvakantie 2024

In november had ik de voorjaarsvakantie 2024 geboekt en nu is de voorjaarsvakantie alweer voorbij gevlogen. Zoals ik in de blog over skiën in Oostenrijk schreef, ik ski zelf niet maar mijn man en onze kinderen wel. Afgelopen week zijn we met het gezin inclusief onze hond Tommy op ski vakantie geweest.

Skigebied Kronplatz in Zuid-Tirol in Italië

De voorgaande twee voorjaarsvakanties zijn we in Oostenrijk gaan skiën voor afgelopen voorjaarsvakantie hadden we er voor gekozen om naar Italië te gaan, naar het skigebied Kronplatz (Plan de Corones) in Zuid-Tirol. Net als het skigebied Katschberg is ook Kronplatz geen groot skigebied. Er is ongeveer 120km aan piste verdeeld over 52km piste voor beginners, 42km rode piste en 25km aan zwarte piste. De voornaamste reden om te gaan skien in Italie is eigenlijk het lekkere eten.

Ten opzichte van vorig jaar vonden we Kronplatz wel een stuk drukker dan het Skigebied Katschberg. Wat wel ideaal was is dat je voordat je op vakantie gaat online al de skipassen, met een klein beetje korting, al kunt kopen. Je ontvangt een bevestiging van je aankoop met daarbij een QR code. Die QR code kun je weer gebruiken om op verschillende plekken in het skigebied Kronplatz te laten scannen bij een automaat waar vervolgens de skipassen, op naam, uitkomen.

Ski-in Ski out vanaf Hotel Olangerhof

Vorig jaar zaten we in een vakantiehuis, dit jaar hadden we gekozen voor een appartement in een hotel. Op die manier kun je toch gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel maar heb je toch een beetje het gevoel van een eigen huisje. Het hotel waar we zaten was Hotel Olangerhof in Olang. Het hotel ligt buiten het dorpje Olang op 1800 mtr hoogte en op ongeveer 50 mtr van de piste. Vanaf het hotel loop je een klein stukje naar de piste en daar vandaan ski je eerst naar beneden, over een blauwe piste, waar je weer de lift kunt pakken naar de top van Kronplatz. Ideaal als je al wel kunt skien.

In totaal hebben we 6 nachten verbleven in Hotel Olangerhof. ‘Ochtends iedere keer een lekker ontbijt gegeten in het hotel en ‘s Avonds konden we aanschuiven voor een 4 gangen diner. Het leuke aan het hotel is dat het niet zo groot is/massaal is waardoor er hele relaxed sfeer hangt. Wat ons betreft een aanrader, no-spon. Als je niet, net zoals ik, van het skien bent dan loop je vanuit het hotel zo de bossen in voor een mooie winter wandeling. De laatste dagen hebben we nog extra kunnen genieten van ruim 40cm aan verse sneeuw. Het geeft een magisch gevoel als alles om je heen helemaal wit is. Deze vakantie is ook weer voorbij gevlogen, maar we hebben genoten!