Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Fant Projects

Via Sukha heb ik voor het eerst het merk Fant ontdekt. Kleding en woonaccessoires gemaakt van onder andere wol en linnen. Veelal in mooie naturel en zachte aardse tinten en ook net even anders dan anders, niet standaard. De collectie van Fant is op een dusdanige manier gemaakt dat het authentiek is en daardoor ook herkenbaar als zijnde een Fant item.

Fant Projects Webshop

In de Fant webshop vind je niet alleen kleding maar ook een mix aan woonaccessoires zoals; kussens, plaids en wanddoeken. Ook een selectie handgemaakte sieraden; armbanden, oorbellen en kettingen zijn in de shop verkrijgbaar. De sieraden zijn een prachtig geschenk voor een dierbare. Ik denk dat de ketting Moon op mijn wensenlijst komt te staan om op een bijzonder moment aan mijn dochter Luna cadeau te geven

“Maar dat kan ook niet anders gezien de zeer hoge kwaliteit van de gebruikte materialen.”

De kledingcollectie van Fant bestaat uit een mix van truien, broeken, blouses en sjaals. Eerlijk is eerlijk, de producten van Fant zijn niet goedkoop. Maar dat kan ook niet anders gezien de zeer hoge kwaliteit van de gebruikte materialen. Wol afkomstig uit Nederland en Italië, Linnen uit België. Ik geloof oprecht dat door dat de prijzen van de producten hoger zijn je ook een bewustere keuze maakt op het moment dat je jezelf een mooi item cadeau doet.

Over Fant Projects

Fant producten zijn verfijnd en rauw, gracieus en stoer. Ze zijn een samensmelting van het moderne en historische gebruik van stoffen, kleding, kleuren en patronen van over de hele wereld. FANT-producten dragen hun eigen verhaal.

Fant haalt de inspiratie en betekenis van haar werk uit haar antropologische kijk op hoe mensen zich kleden en hun persoonlijkheid uitdrukken door middel van een unieke manier van gebruik en combinatie van kleding.

Gebruik van materialen

Fant werkt graag met natuurlijke en ecologische materialen, natuurlijke en synthetische gerecyclede materialen en vintage kleding en objecten. Ze omarmt de imperfecties en de wabi sabi-filosofie. Duurzame ontwikkelingen worden hoog gewaardeerd. Er wordt veel aandacht besteed aan elk detail, aangezien dit deel uitmaakt van het proces. Kleurgebruik varieert per project, van stoffige tinten tot felle kleuren en fluorkleuren; altijd tegenstellingen combineren om tot een eigentijdse aanpak te komen.

Over Cecile

In 1998 studeerde Cecile af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem (Nederland) en ging direct aan de slag als modeontwerper bij HUMANOID. Zowel het label als Cecile groeide, waardoor het een groot succes werd. Na bijna 20 jaar waarden van creativiteit en ziel aan de collecties te hebben toegevoegd, vond Cecile dat het tijd was voor verandering.

Houd altijd in gedachten “je leeft maar één keer”, Cecile koos een ander pad in het leven. Wat spannend! Ze voelde zich een nieuwsgierig kind in een open wereld: alles is mogelijk, genietend van elk moment. Ervaren, dromen en verwonderen.

Juist die bewuste keuze zorgt ervoor dat je zorgvuldiger en zuiniger omgaat met het product, waardoor dit de levensduur ten goede komt.

Een ander inspirerende website met een missie

Een ander merk/website die ik via Sukha heb ontdekt dat is The Knitwit Stable. Wil je weten waarom ik zo enthousiast ben over The Knitwit Stable? Check dan de blog die ik schreef over dit Nederlandse merk met een missie.