Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

The Knitwit Stable

In het noordwesten van de provincie Utrecht ligt in het dorpje Baambrugge de boerderij met breistudio The Knitwit Stable. Op 11 hectare land lopen de eigen merinoschapen, Texelse schapen en angorageiten rond. The Knitwit Stable is opgericht door Reina Ovinge.

Over The Knitwit Stable

Na gewerkt te hebben in de modebranche als inkoper en producent besloot ze na een bezoek aan China in dat het tijd was om een positieve bijdrage aan de modewereld te gaan leveren. Tijdens haar werk had Reina de branche alleen maar groter, sneller, goedkoper en onredelijker zien worden. Reina is ervan overtuigd dat het creëren van inzicht en transparantie een stap in de richting van een duurzamer productiemodel voor mode is. Ze doet dit op haar eigen boerderij en breiatelier, waar de hele productieketen van wol wordt blootgelegd.

Informatie over herkomst en productie

In de online webshop van The Knitwit Stable kun je bij elk artikel teruglezen alle informatie mbt de productieketen. Zoals; garensoort vb Nederlands Alpaca, wol of Merino, in welk land het wassen en spinnen heeft plaats gevonden en het artikel eigen Atelier is gemaakt.

Maar ook kun je terugvinden hoe de prijs van het artikel is opgebouwd.

Verzorging schapen/geiten.
Ontwerp en ontwikkeling.
Spinnen en verven van het garen.
Breien en linken.
Het aantal arbeidsuren dat nodig is om het artikel te maken.
Huur, machines en onderhoud brei-atelier.

Made to Order principe van The Knitwit Stable

The Knitwit Stable werkt volgens het made-to-order principe. Dat betekent dat ze pas aan de slag gaan met het produceren nadat je een bestelling hebt geplaatst in de webshop. De levertijd is hierdoor wat langer dan je waarschijnlijk gewend bent; twee tot vier weken. Maar volgens The Knitwit Stable is het het wachten waard. Het voordeel van het made-to-order principe is dat je ook je wensen kunt aangeven, als je bijvoorbeeld het item iets korter of langer wil hebben.

Collectie van The Knitwit Stable

Zelf ben ik al jaren fan van vingerloze wanten, inmiddels heb ik ook al heel wat sets versleten maar nog nooit heb ik er meer dan €10,- aan uitgegeven. Ik zou ook niet weten waar ze van gemaakt waren. Ik weet wel dat ze in de loop van de tijd eindigde als “vieze vodjes”.

In de webshop van The Knitware Stable heb ik super mooie vingerloze wanten gespot; The Marley gemaakt van 100% Merino en Ditje gemaakt van 60% Nederlandse wol, 20% Merino, 20% Alpaca. Wat ik niet wist is dat wol een zelfreinigend vermogen heeft waardoor je het dus nauwelijks hoeft te wassen. Luchten is vaak meer dan genoeg. Wat ik ook niet wist is dat de wanten 3D zijn gebreid en daardoor naadloos zijn. Na het maken worden ze op een speciale manier gewassen, het gebruikte garen gaat zo een beetje vilten en zo worden de wanten nog minder winddoorlatend.

Maar er zijn nog meer hele mooie items in de webshop. Zo kun je een baby wiegdeken, van 100% Merino wol, laten maken met daarin een eigen gekozen naam. De wol verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter, is zeer goed bestand tegen bacteriën, is brandwerend en biologisch afbreekbaar. Ook nu hoef je het dekentje nauwelijks te wassen en is luchten voldoende. Dit is naar mijn idee een heel mooi kraamcadeau.

Hollandse sokken met een mooi verhaal

Je moet echt zelf even kijken in de webshop van The Knitwit Stable, want naast wanten, mutsen, sjaals, dekens kun je ook truien en vesten bestellen. Geloof me, daar is helemaal niks oubolligs aan! Er zitten hele stoere truien bij die je aan je partner cadeau kunt geven.

Voor de echte kou kleum zijn er heuse schapenwollen sokken die je kunt bestellen. Ook die zijn natuurlijk erg leuk om cadeau te geven, dit bijna 100% OerHollandse, product. Mooie sokken met een nog mooier verhaal!!