Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Vitrinekast

Al jaren heb ik een houten vitrinekastje met glas in huis. Dit oorspronkelijk roze, ja je leest het goed; roze, vitrinekastje heb ik, misschien wel 15 jaar geleden, gekocht bij Loods5. Je begrijpt dat de kleur roze inmiddels is verdwenen en nu staat het witte vitrinekastje in mijn woonkamer. Ooit heb ik nog eens een poging gedaan om het toen nog roze kastje te verkopen op Markplaats, maar gelukkig is dat toen niet gelukt en is het vitrinekastje nu gevuld met kleine woonaccessoires.

Glazen vitrinekastje

Mijn glazen vitrinekastje is gemaakt met een houten basis, een deurtje en met glas aan alle zijdes van het kastjes. Tegenwoordig zie je naast houten vitrinekastjes ook glazen vitrinekastjes gemaakt van messing of zink. Door het gebruik van dit soort materialen zijn deze glazen vitrinekastjes vaak heel verfijnd doordat de basis vaak heel subtiel is. Als je kiest voor een glazen vitrinekastje met messing of zink zorgt het glas voor een “luchtig” effect in je interieur doordat je er doorheen kunt kijken van verschillende kanten.

Hoe stijl je een glazen vitrinekastje?

De glazen vitrinekastjes die verkrijgbaar zijn in mijn webshop zijn tussen de 40 tot 80cm in hoogte. Let dus bij de aankoop van een vitrinekastje even goed op de afmetingen. Doordat ze niet extreem groot zijn zijn ze heel geschikt voor kleine woonaccessoires, souvenirs en verzamelingen. De kleine modellen zijn bijvoorbeeld erg leuk om mooie sieraden in uit te stallen of om bijvoorbeeld flesjes parfum in te zetten.

Als je een vitrinekastje in je woonkamer, keuken of hal wil stijlen kun je het beste kleine groepjes, van drie, maken voor de items die je er in wil zetten.

Probeer niet te veel verschillende kleuren te gebruiken. Probeer ook rekening te houden met afwisseling van formaat en materialen van de items die je in het vitrinekastje plaatst.

Door te variëren met verschillende hoogtes maak je het luchtiger en fijner om naar te kijken en behoud je het effect van een glazen vitrinekastje.

Vitrinekastje voor verzamelingen of vondsten

Door het gebruik van een vitrinekastje voorkom je dat overal in huis losse plukjes souvenirs en andere mooie vondsten “rondslingeren”. Vaak geeft dit al snel een rommelig beeld of komen de verzamelde items niet goed tot hun recht. Een vitrinekastje is een mooie en praktische oplossing hiervoor.

Omdat de kastjes niet zo groot zijn moet je goed nadenken over welke selectie van items je wil “tentoonstellen” zodat alles goed tot zijn rechtkomt. Het voordeel met een vitrinekastje is dat je de inhoud natuurlijk net zo vaak kunt wisselen als dat je wil. Zodat je steeds een nieuwe setting kunt creëren in dit mini museum.

Gerelateerde blogs