Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Vaas als statement in je interieur

Vazen als eyecatcher in je interieur

Persoonlijk heb ik een zwak voor bloemen. Op de markt of in een tuincentrum kijk ik steevast bij de selectie bloemen en takken. Met name de losse bloemen en takken spreken mij het meeste aan en toch koop ik niet vaak bloemen. Op een of andere manier voel ik me “een beetje schuldig” om bloemen te kopen. Misschien omdat bloemen meestal maar kort staan. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel mooie takken te koop die vaak wel veel langer blijven staan en die je kunt combineren met verse of kunstbloemen.

Met een mooie vaas met of zonder bloemen kun je natuurlijk een eyecatcher creëren in je interieur. Voor grote takken zijn er bijvoorbeeld grote aardewerk vazen waar een tak stevig in kan staan en mooi tot zijn recht komt. Heel vaak zijn vazen, groot of klein, van zichzelf als zo mooi dat ze niet eens bloemen of takken nodig hebben.

Aardewerk vaas

Aardewerk vazen stralen vaak een rustieke charme uit die perfect past bij een warm en uitnodigend interieur. Met hun vaak organische vormen voegen ze een vleugje authenticiteit toe aan elk interieur. Vazen kun je vaak ook gebruiken voor andere doeleinden bijvoorbeeld als pot voor keukengerei.

Aardwerk vazen hebben vaak een stoer uiterlijk door de eenvoud en door het materiaal wat vaak dikker is dan bij glazen vazen.

Glazen vaas als decoratief object

Glazen vazen daar en tegen hebben vaak een eigentijdse elegante uitstraling in het interieur. Het transparante glas van de vaas laat licht doorstromen en creëert een luchtige, verfijnde sfeer. Of het nu gaat om strakke cilindervormen of gedurfde, asymmetrische ontwerpen, glazen vazen voegen een vleugje verfijning toe aan elke ruimte. Tegenwoordig zijn er ook heel veel glazen vazen verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Glas leent zich bij uitstek voor bijzondere vormen en kleur combinaties.

Ook door meerdere glazen vazen met elkaar te combineren op bijvoorbeeld een consoletafel kun je ook zonder bloemen een decoratief object maken in je huis.

Grootse gebaren met een grote vaas

Soms is groter echt beter, mist je de ruimte er voor hebt, als het gaat om het gebruik van vazen in je interieur. Grote vazen kunnen dienen als een ware eyecatcher en een statement maken in je woonkamer. Met een grote vaas die je op de grond kunt plaatsen, bij het raam of op de eettafel kun je een spectaculair object creëren in combinatie met weelderige bloemen en takken.

Kortom, vazen zijn niet alleen decoratieve objecten; ze kunnen fungeren al veelzijdige kunstwerken die een ruimte tot leven brengen. Of je nu kiest voor aardewerk of glas, klein of groot, een vaas als woonaccessoires is een decoratie in je interieur. Ik denk dat als ik de volgende keer bij een tuincentrum ben dat ik dan toch maar weer eens mooie bloemen voor mij zelf moet kopen.