Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Tinystories, We all have stories to tell

Tiny de Vries neemt je mee in haar Tiny stories

Volgens mij begin ik in de herhaling te vallen šŸ™‚ maar gisteravond kwam ik op Instagram op het account terecht van Tinystories. Vanuit Insta ben ik gelijk gaan kijken naar de website van Tinystories en verliefd geworden op haar kunst, de creativiteit en de prachtige productfotografie. De visuele aantrekkingskracht voor mij van de kunst en foto’s is zo sterk dat ik een dag later al aan een blog begin over Tinystories en mezelf ook afvraag, “waarom heb ik dit account en website nooit eerder gezien?”. Want hoe gaaf is het als je op deze manier je leven en verhalen kunt vastleggen en vereeuwigen.

Over Tinystories en Tiny de Vries

Tiny de Vries is een Nederlands en Berlijnse kunstenaar die haar leven graag illustreert. De schilderijen en illustraties van Tiny zijn allemaal door haarzelf met de hand getekend. Tiny combineert verschillende technieken en materialen zoals inkt, gouache (een dekkende waterverf) en acryl op oud papier, door zon gebleekt linnen en vintage boekpapier.

Tiny is opgegroeid in een klein Nederlands boerendorpje in de warme omgeving van een creatieve, ruimdenkende en vrijgevochten familie. Ze is altijd al een kunstenaar en een ontdekkingsreiziger geweest. Na haar opleiding aan de kunst academie in Utrecht is gelijk Zo heeft ze in Indonesiƫ gewoond en gestudeerd en heeft Tiny de wereld rondgereisd om nieuwe culturen te ontdekken en te dromen van een vredige wereld in harmonie met de natuur. Haar website en fotografie voelt zo creatief dat ik daar altijd een beetje jaloers op ben maar voor al heel veel bewondering.

Tinystories gallery wall

Tiny vindt haar inspiratie voor Tinystories in de natuur, reizen, het ervaren van verschillende culturen, haar liefde voor handwerk, boeken en kunst. Haar werk is intuĆÆtief, positief, poĆ«tisch, bohemien en vrouwelijk. Binnen de art collectie vind je dan ook veel vrouwen portretten en lichamen.

Tiny houdt van haar werk Ć©n de vrijheid die het met zich meebrengt. In haar studio Tinystories werkt ze dagelijks in haar poĆ«tische en met licht gevulde atelier voor (internationale) klanten aan schilderijen, illustraties en collage kunst. De illustraties zijn er in verschillende afmetingen zoals, A4, 30 x 40cm maar ook Art cards in A5 formaat. Deze kleine illustraties zijn natuurlijk perfect om je eigen Tinystories gallery wall te maken. Een gallery wall ziet er naar mijn idee altijd heel creatief en tikkeltje romantisch uit. Een mooie verzameling van kunst, illustraties en eventueel in combinatie met foto’s.

De webshop van Tinystories triggerde mij ook weer om in mijn eigen huis een gallery wall te gaan maken. In de woonkamer hebben we een muurtje waar een frame op is geplaatst van ruim 2.50mtr. Op het frame zit nu een fotoprint behang maar helaas is het behang beschadigd geraakt en dus “moeten we wat” met dit muurtje. Ik zie een leuk interieur projectje aankomen om het muurtje te gaan verbouwen tot gallery wall. Ik heb al een selectie gemaakt van Tinystories art prints die mij in ieder geval heel erg aanspreken; Chocolate flowers, Frangipani flower en Tiny little things

Maar ook als je van meer kleur houdt moet je zeker even kijken op de website van Tinystories. Tussen de verschillende art prints zitten ook hele mooie prints in hele lichte en neutrale kleuren die natuurlijk weer heel goed passen in een interieur met veel zandkleurige woonaccessoires. De Art prints maar ook de Art cards zijn uiteraard ook hele leuke items om aan iemand cadeau te geven. Ik hoop dat ik jullie met deze blog heb kunnen inspireren om een kijkje te gaan nemen op Tinystories.