Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Amberblokjes van ByBazz

Een aantal jaar geleden alweer, heb ik via een vriendin voor het eerst de Amberblokjes van ByBazz geroken. Zoals je dat soms hebt met geuren kun je dat gevoel hebben van wauw. Nog steeds als ik een Amber geurblokje pak om extra goed te ruiken dan denk ik; wat ruikt dat lekker.

Zoals soms zaken lopen in je leven ben ik uiteindelijk bij ByBazz gaan werken. De werkzaamheden waren heel divers en met name de webshop trok mij aan om daarmee aan de slag te gaan, om te zorgen voor meer webshop bestellingen. Zogezegd, zo gedaan………

In die tijd ben ik ook product foto’s gaan maken van de ByBazz collectie en zo ook van de Amberblokjes. Deze foto’s zie je inmiddels, helaas, terug op verschillende websites en social media van verschillende bedrijven. Dus mocht je deze foto’s een keer tegen komen, dan zijn ze door mij gemaakt en daar ben ik eigenlijk wel heel erg trots op.

Wat zijn nu eigenlijk Amberblokjes?

Amberblokjes zijn op traditionele wijze, handgemaakte, kleine blokjes van ongeveer 4,5 x 4 cm. De geurblokjes kunnen je op verschillende manieren gebruiken maar ze zijn niet geschikt om te gebruiken als zeep. De geurblokjes geven hun geur af je ze neerlegt in een ruimte, zoals toilet, woonkamer, slaapkamer etc. Op een schaaltje in je woonkamer of hang ze, bijvoorbeeld in een organza zakje, in je kledingkast, dit is een manier die vaak wordt toegepast.

Hoeveel Amberblokjes in woonkamer?

Afhankelijk van de grote van de ruimte en de sterkte van de geur kun je bepalen hoeveel blokjes je per ruimte nodig hebt. In de toiletruimte is een blokje voldoende. In een grotere ruimte, zoals woonkamer, slaapkamer of badkamer kun je bijvoorbeeld twee of drie Amberblokjes op een schaaltje neerleggen. Hoeveel Amberblokjes in de woonkamer voor jou het beste werken is natuurlijk heel persoonlijk. Je bent vrij om te bepalen wat in jouw woonkamer fijn is en hoe sterk je de geur wil laten ruiken. Vergeet niet dat op een gegeven moment er ook “gewenning” kan ontstaan en dat je de geur zelf “niet goed meer ruikt” maar dat als iemand anders binnenkomt gelijkt zegt; “wat ruikt het hier lekker”.

Wat kun je met een Amberblokje?

Een andere manier om het Amberblokje te gebruiken is om een stukje van het amberblokje af te snijden en te smelten op een geurbrander. Op deze manier krijg je een intensere verspreiding van de geur. Het is natuurlijk heel persoonlijk hoelang en hoeveel je laat smelten. Wat je ook kunt doen, als in de loop van de tijd het blokje wat minder ruikt, met een mini rasp wat van het geurblokje afschrapen. Op die manier wordt de geur van het blokje weer beter ruikbaar en het schraapsel kun je als poeder gebruiken in de stofzuigerzak.

Waar is een Amberblokje van gemaakt?

De Amberblokjes bestaan uit een mix van natuurlijke en kunstmatige Ingrediënten zoals; Musk Ambrette 2%, Musk Xylol 5%, Vanaline 4%, Rose Powder 8%, Essential Oil 10%, Perfume base 71%. De geur van Amberblokjes is te omschrijven als zacht, warm, zoet en sensueel. De Originele Amberblokjes worden op traditionele wijze met de hand gemaakt en daardoor kunnen de geurblokjes soms een klein beetje verschillen van elkaar qua vorm, kleur en/of gewicht.

Hoelang blijven Amberblokjes goed?

De ambergeur blijft wel tot één jaar actief als je het geurblokje op de juiste wijze gebruikt. Als je de blokjes eerst gebruikt op een schaaltje als geurblokje dan kun je in de loop van de tijd met een rasp of mesje een laagje van het blokje afschrapen. Op die manier neemt de geur van het blokje weer toe. Inmiddels zijn er vele partijen die de geurblokjes aanbieden en namaken, maar geloof me er zit wel degelijk kwaliteit verschil tussen de verschillende blokjes.

Waar moet je opletten bij Amberblokjes?

Geurblokjes kunnen vlekken afgeven op materialen of textiel. Dit komt door de oliën en wax die worden gebruikt in de geurblokjes. Deze ingrediënten zijn vettig en kunnen smelten als het warm wordt, door bijvoorbeeld de zon. Zorg er dus altijd voor dat je het geurblokje op een schaaltje of bakje legt. De geurblokjes zijn in combinatie met een schaaltje, rasp ook favoriet om cadeau te geven. Doordat de blokjes, schaaltjes, rasp etc. zo klein zijn passen ze in een brievenbus pakketje.

Welke verschillende geuren Geurblokjes zijn er verkrijgbaar?

Naast De Originele Amberblokjes zijn er inmiddels heel veel verschillende Geurblokjes te koop. Doordat er zo veel keuze is kan het lastig zijn om te kiezen. Wil je weten welke amberblokjes ik het lekkerste vind ruiken? Check dan mijn blog; Geurblokjes top 5 In deze blog kun je lezen wat mijn persoonlijke favorieten geurblokjes zijn.

Wat kost een Amberblokje?

Bij ByBazz kun je een Amberblokje kopen vanaf €4,50 per stuk maar koop je een groter aantal, dan kun je 10 stuks kopen voor €30,-. Doordat ByBazz de meest uitgebreide selectie aan geurblokjes heeft kun je er ook voor kiezen om verschillende geurblokjes te proberen. Met de Geurblokjes Volumekorting kun je zelf een mix samenstellen aan Geurblokjes. Hoe groter het volume aan geurblokjes des te voordelig de prijs per blokje is.

Cadeau Idee

Doordat de Amberblokjes klein zijn kunnen ze makkelijk als brievenbus cadeau verstuurd worden. Bij ByBazz verkopen ze verschillende cadeausets waarbij je kunt kiezen uit de verschillende geurblokjes met daarbij een schaaltje om het blokje op te leggen en/of in combinatie met een mini rasp. Op die manier kun je makkelijk een cadeauset uitzoeken voor een dierbare en deze direct laten versturen als cadeau.